Men neme:
Soepvlees (of niet)
Gemengde paddestoelen (champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen, shi-take, etc)
Bouillonblokjes (paddestoelen liefst, maar die kan ik nergens meer vinden!)
Een hele bos bosui
Peterselie (die ik vergeten was ergens anders in te doen en dus over had)
Zet een grote pan met veel water, het vlees en de bouillonblokjes op het vuur. Bak in boter de paddestoelen. Snijd de bosui in ringetjes. Alles doorelkaar roeren.
Let op! Soep is één of zelfs twee dagen later veeeel lekkerder. Als het je lukt om zo lang te wachten. Of je maakt zoveel dat je het niet in één dag op krijgt.
3 opmerkingen:
@Carine: ze hadden ze ooit bij de Appie, maar kan ze niet meer vinden. Goeie tip! Porcini secci, no? Ik krijg zoveel inspiratie opeens dat ik subiet een ticket boek! U nog wensen?
Paddestoelenbouillon koopt men bij Persepolis :)
@Bart: Kijk dat valt reuze mee. Een ticket naar de Kanaalstraat is beduidend goedkoper dan een ticket naar Rome. Grazie!
Een reactie posten