donderdag 16 april 2009

Appeltaart


Men neme:
1 pak appeltaartmix van het huismerk van de plaatselijke supermarkt
150 gr boter
1 losgeklopt ei
4-5 (zachte) appels
70 gr rozijnen
35 gr suiker (ik deed met rietsuiker, was erg lekker)
3 theelepels kaneel
(of wat er maar aan ingrediƫnten achterop het pak staat)
Oven 160 graden (hete lucht). Vet springvorm in. Maak met inhoud van het pak en de boter in stukjes en 3/4 van het losgeklopt ei het deeg. Rol 3/4 uit (ca. 3 mm dun) en bekleed de springvorm. Na 3x klooien en vloeken zal dat uiteindelijk lukken....

Schil de appels en snijd in stukjes. Doe er de rozijnen, de suiker en de kaneel bij. Goed roeren. Niet al in de vorm doen voordat je de suiker hebt toegevoegd. Zorgt voor meer vloeken.
Doe het appelmengsel in de springvorm. Rol van de rest van het deeg platte repen en leg deze kruislings over de appelmix. Bestrijk de repen en de rand met de rest van het ei.
Ongeveer 60 minuten in de oven tot hij goudbruin is gekleurd. Minstens een uur laten afkoelen voordat je de springvorm losmaakt.

Zeer geschikt om je collega's mee vet te mesten.

Geen opmerkingen: