maandag 26 oktober 2009

Beef and Guinness


Men neme:
Rundvlees
Guinness
Peterselie
Pastinaak
Wortel
Spek
Aardappel
Knolselderij
Je maakt puree van de aardappel en de knolselderij en hoe de rest moet weet ik niet want de Ontzettend Lieve Man had gekookt. LEKKER!

maandag 5 oktober 2009

Pirtjes


Men neme:
Stoofpeertjes uit de tuin van de buren van De Dames
suiker
kaneelstokje
port of bessensap
Schil de peertjes, maar laat het steeltje eraan. Zet ze in een pan met een laagje water, de suiker, het kaneelstokje en de port/bessensap. Laat ze een uurtje op laag vuur stoven.

vrijdag 2 oktober 2009

Impappelflappen

Men neme:
Appels uit de tuin van Impa
Rozijnen
Walnoten
Suiker
Kaneel
Bladerdeeg



vrijdag 11 september 2009

Dadel-walnootkoeken


Men neme:
Walnoten grof gehakt
Dadels grof gehakt
125 gr zachte roomboter
125 gr lichte bastardsuiker
1 ei
175 gr bloem
halve theelepel bakpoeder
Oven 175 graden. In kom boter en suiker met mixer romig kloppen. Ei erdoor kloppen. Bloem, bakpoeder door beslag mengen. Walnoten en dadels erdoor spatelen. Ca. 15 minuten in de koelkast. Deeg in 15 porties verdelen en met bloem bestoven handen ballen van draaien. Deeg platdrukken. Op bakplaat leggen met genoeg afstand ertussen (zie hier wat er gebeurt als je dat niet doet..). Ongeveer 20 minuten in de oven. Uit de oven halen en laten afkoelen en opstijven.

donderdag 27 augustus 2009

Gevulde courgette


Men neme:
Twee courgettes
Rundergehakt
(Bos)ui
Knoflook
Paprika
Tomaat
Geraste kaas
Provencaalse kruiden
Tijm
Paprikapoeder
Snufje kaneel
Snij de courgettes in de lengte doormidden, hol ze uit en blancheer ze kort in bouillon. Bak het gehakt rul met knoflook en ui. Voeg paprika en tomaat toe. Vul de courgettes met het mengsel en strooi de kaas erover. 20 minuten in de oven op 200 graden.

dinsdag 4 augustus 2009

Pruimen-vanillekwarktaart



Men neme:
200 gr Bloem + 2 el extra
50 gr poedersuiker
100 gr koude boter in blokjes
2 eieren
750 gr pruimen
50 gr gepelde pistachenootjes
2 el suiker
250 gr vanillekwark
lage stenen taartvorm
Zeef de bloem en de poedersuiker boven een kom. Beetje zout, boter en 1 ei erbij. Mengen en kneden tot een soepel deeg. In clingfilm 30 minuten in de koelkast.
Oven 175 graden. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Pistachenootjes grof hakken en mengen met suiker. Meng 1 ei door vanillekwark en roer 2 eetlepels bloem erdoor.
Rol het deeg tot een ronde lap en bekleed de vorm. Verdeel de kwark over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkant naar boven. Strooi de pistachenootjes erover. 40-45 min. oven.

vrijdag 31 juli 2009

Hamburger


Men neme:
Rundergehakt
Ei
Mosterd
Zout,peper
Oregano
Tijm
Kaas
Sla
Tomaat
Broodje
Mayonaise
Kastanje champignons
Peterselie
Meng het gehakt met het ei, de mosterd en de kruiden. Maak grote platte schijven en bak deze in boter in een koekepan. Smeer mayonaise op het broodje en beleg het met sla en schijfjes tomaat. Leg op het laatst plakken kaas op de hamburger en laat de kaas smelten.
Bak in een droge koekepan de champignons met wat zout. Knip er op het laatst een beetje peterselie bij.
Zo maak je je restjes uit de koelkast op!