zondag 6 maart 2011

Poffert



















Men neme:
300 gr zelfrijzend bakmeel
2,4 dl melk
1/2 zakje bakpoeder
3 eieren (met dank aan Impa)
rozijnen
appel
snufje zout
roomboter
bruine suiker
poffertpan
Roer bakmeel, bakpoeder, eieren, rozijnen, appel en zout door elkaar. Al roerende de melk erdoor. Vet de poffertpan in en bestuif met bakmeel. Doe het beslag in de poffertpan. Zet de poffertpan in een grote pan met deksel. Vul pan met water tot aan de deksel van de poffertpan. Deksel erop en breng aan de kook, 2 uur koken.
Smelt wat boter om de plakken poffert in te stippen en doe er bruine suiker op. Poffertpan.

3 opmerkingen:

Impa zei

Jemig, alleen die prachtige foto al! Ik zit me hier toch een partij te watertanden: dat wil je niet weten.

Impa zei

Ik wist trouwens niet dat je hem kookt in een pan met water. Weer wat geleerd!

Anoniem zei

Ik ken het als Boffert(d)
Maar... dan zonder appel, alleen rozijnen en de vorm met een beetje gesmolten boter invetten en bestuiven met Kaneel
smaakt als vanouds.
(het werd dan gegeten als hoofdmaaltijd.)
Het kan ook in de oven gedaan ipv 'au bain marie' maar dan wordt hij droog en niet zo smakelijk.
Pieter