maandag 18 mei 2009
Flan met blauwe kaas en rode ui
Men neme:
2 eetlepels olijfolie
1 kg rode uien, in dunne ringen
1 theelepel bruine suiker
185 gr bloem
100 gr boter, in stukjes
60-80 ml ijswater
3 eieren
1,85 dl slagroom
100 gr blauwe kaas
1 theelepell verse tijm
peper
Bak de uien in olie met de suiker tot ze gecaramelliseerd zijn.
Zeef de bloem boven een kom. Wrijf de boter erdoor met je vingers. IJswater erbij. Met messen erdoorheen snijden tot grove kruimels. Bal deeg maken. In plastic folie 30 min. in de koelkast.
Oven 180 graden. Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm. Bakpapier en blinde vulling erop, 10 min. in de oven. Bakpapier en blinde vulling eruit, 10 min. in de oven.
Uimengsel erin. Klop de eieren met de slagroom, blauwe kaas, de tijm en wat peper. Schenk over de uien. 35 minuten in de oven.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Ha, ziet er inderdaad meer dan goed uit!
Een reactie posten