Men neme:
Kikkererwten - 's nachts laten weken in water - koken (ca 1,5 uur)
Knoflook
Tahine
Olijfolie
Komijn
Chilipoeder (of gedroogd pepertje fijngemaakt)
Citroensap
Zout, peper
In de keukenmachine doorelkaar heen fijnmalen tot een gladde pasta. Veel proeven!
Snijd een (of meer) winterwortel in langwerpige stukjes. Eet smakelijk!
Kikkererwten - 's nachts laten weken in water - koken (ca 1,5 uur)
Knoflook
Tahine
Olijfolie
Komijn
Chilipoeder (of gedroogd pepertje fijngemaakt)
Citroensap
Zout, peper
In de keukenmachine doorelkaar heen fijnmalen tot een gladde pasta. Veel proeven!
Snijd een (of meer) winterwortel in langwerpige stukjes. Eet smakelijk!
4 opmerkingen:
Geniaal dat een recept dat er op het eerste gezicht zo jaren '70 uitziet zo tijdloos lekker is. Ik verslind zelfgemaakte humus alsof mijn leven ervan afhangt. Kikkererwten zijn sowieso geniaal, gekookt kunnen ze ook als extra ingredient door salades of warme gerechten.
Mmmmmm. Smullen!
Erg fijn trouwens: 'Maak het met gevoel, op gevoel, gok de hoeveelheden zelf. Ik doe niet aan maatbeker of mespuntjes.'
@Impa: het is best lastig om humous er smakelijk uit te laten zien op de foto moet ik zeggen....
Ach Maz, 't water loopt me werkelijk uit de mond, maak je het nog eens een keertje voor oude enorm naar humous verlangende collega, zorg ik voor Libanees brood!
@Suzanne: Natuurlijk!! Ik neem binnenkort een bakje voor je mee.
Een reactie posten